Menu
Op vrijdagavond, zaterdag en zondag is La Grande Mare open voor het publiek. U kan er genieten van lekkere gerechten 'à la carte' doorlopend vanaf 12h. Onze specialiteiten zijn verse forel en pelée royale, eerste keuze rundvlees. In de namiddag kunt u ook kunnen komen genieten van onder andere ons mooi terras en onze huisgemaakte pannenkoeken!
Entrée - Voorgerechten
Entrée froides - Koude voorgerechten:
Coctail de crevettes - Garnaalcoctail
Tomate aux crevettes - Tomaat met grijze garnalen
Salade de crevettes - Garnaal salade
Melon au jambon – Meloen met ham (en saison-seizoen)
Melon aux crevettes grises - meloen met grijze garnalen
Salade mixte
Entrèe chaudes - Warme voorgerechten:
Soupe du jour - Verse dagsoep (avec pain-met brood)
Scampis « la grande mare »
Scampis à l’indienne – op z’n indisch
Scampis grillée - gegrild
Scampis à l’ail - in de look
Fondu au fromage – kaaskroketten (2 pieces)
Fondu au fromage – kaaskroketten (3 pieces)
Croquette aux crevettes – garnaalkroketten (2pieces)
Croquette aux crevettes – garnaalkroketten (3pieces)
Fondu au fromage – kaaskroket/ Croquette aux crevette – garnaalkroket (2 pieces)
Cuisse de grenouille à l’ail – kikkerbillen in de look
Cuisse de grenouille crème à l’ail – Kikkerbillen in de room met look
Truite meuniere – forel natuur
Truite aux amande – forel met amandelen
Truite maison – forel van het huis
Cocquille St.Jacques aux poirreaux – St. Jacobsnootjes met prei
Supplement de frites – Supplement frieten
Supplement de salade
Plats - Hoofdgerechten
Plats froides - Koude hoofdgerechten:
Tomate crevettes -Tomaat garnaal
Salade de crevettes - Garnaal salade
Salade Niçoise – Tonijnsalade
Plats chaudes - Warme hoofdgerechten:
Viandes - Vlees
Pavé de boeuf nature – steak natuur
Pavé de boeuf sauce au poivre – steak peperroom
Pavé de boeuf sauce aux champignons - steak champignonroom
Pavé de boeuf sauce béarnaise - steak bearnaise
Pavé de boeuf sauce provençale – steak provencaal
Pavé de boeuf sauce rocquefort - steak rocquefort
Côte à l’os pour/voor 2 pers.
Onglet à l’echallotte – kraaiebiefstuk met challottjes
“Spécialité : Pelée Royale” ( avec sauce bearnaise)
Poissons - Vis
Scampis “ La Grande Mare”
Scampis à l’Indienne – met currysaus
Scampis grillée – gegrild
Scampis à l’ail – met look
Truite – Forel
* meunière – natuur : 1 piece - 1 stuk / 2 piece - 2 stuks
* aux amandes – met amandelen: 1 piece - 1 stuk / 2 piece - 1 stuk
*la grande mare: 1 piece – 1 stuk / 2 piece – 2 stuks
Cocquille St.Jacques aux poirreaux – St. Jacobsnootjes met prei
Cuisse de grenouille à l’ail – kikkerbillen in de look
Cuisse de grenouille crème à l’ail – Kikkerbillen in de room met look
Plat végétarien – vegetarische schotel
Dessert
Crèpes
Au sucre - met suiker
Beurre & sucre - met boter & suiker
Confiture – Confituur
Glaçe vannille – Vanille ijs
Chocolade – Chocolade saus
Chantille – Slagroom
Mikado ( glace vanille & sause chocolat)
Pommes calvados – Appelen & Calvados
Tarte aux pomme chaude - Warme appeltaart
Tarte aux pomme chaude avec glaçe vanille - Warme appeltaart met vanilleroomijs
Tarte tatin
Tarte tatin avec glaçe vanille – met vanille roomijs
Merinque de Furnes – Veurnse Merinquetaart
Supplement glace – Supplement ijs
Supplement Chantilly – Supplement slagroom
Mousse au chocolat – Chocolade mousse (maison)
Sabayon vin blanc - met witte wijn
Sabayon aux - met « Grand-Marnier
Glaçe - roomijs ( Verdonck)
Coupe enfants – Kinderijs
Coupe vanille
Coupe variè ( 3 boules aux choix)
Dame blanche
Coupe Bresilienne
Caffé glacé – IJskoffie
Banana split
Coupe Advokaat
Coupe aux “Fraise”
Coupe aux fruits frais- Coupe met vers fruit
Sorbet au choix – Sorbet naar keuze (passion-citron-poire-pomme)
Milshakes
Vanille, Caramel, Chocolat, grenadine
Banane, Fraise
Pour nos enfants - Voor onze kleinsten
Petit spaghetti - kleine spaghetti
Grand spaghetti – grote spaghetti
Steak junior - kindersteak
Blanc de poulet compotte - kipfilet met appelmoes
Frites fricandel - frietjes met frikadel
Oeuf sur le plats – Spiegelei