La Grande Mare

Menu

Op vrijdagavond, zaterdag en zondag is La Grande Mare open voor het publiek. U kan er genieten van lekkere gerechten 'à la carte' doorlopend vanaf 12h. Onze specialiteiten zijn verse forel en pelée royale, eerste keuze rundvlees. In de namiddag kunt u ook kunnen komen genieten van onder andere ons mooi terras en onze huisgemaakte pannenkoeken!

 

Entrée    -   Voorgerechten

Entrée froides - Koude voorgerechten:

Coctail de crevettes - Garnaalcoctail

Tomate aux crevettes - Tomaat met grijze garnalen

Salade de crevettes  - Garnaal salade 

Melon au jambon – Meloen met ham (en saison-seizoen) 

Melon aux crevettes grises - meloen met grijze garnalen

Salade mixte

 

Entrèe chaudes - Warme voorgerechten:

Soupe du jour - Verse dagsoep (avec pain-met brood) 

Scampis « la grande mare »

Scampis à l’indienne – op z’n indisch

Scampis grillée - gegrild 

Scampis à l’ail - in de look 

Fondu au fromage – kaaskroketten (2 pieces)

Fondu au fromage – kaaskroketten (3 pieces)

Croquette aux crevettes – garnaalkroketten (2pieces) 

Croquette aux crevettes – garnaalkroketten (3pieces)

Fondu au fromage – kaaskroket/ Croquette aux crevette – garnaalkroket (2 pieces)

Cuisse de grenouille à l’ail – kikkerbillen in de look 

Cuisse de grenouille crème à l’ail – Kikkerbillen in de room met look  

Truite meuniere – forel natuur 

Truite aux amande – forel met amandelen

Truite maison – forel van het huis 

Cocquille St.Jacques aux poirreaux – St. Jacobsnootjes met prei  

 Supplement de frites – Supplement frieten 

Supplement de salade 

 

Plats - Hoofdgerechten

Plats froides - Koude hoofdgerechten:

Tomate crevettes -Tomaat garnaal

Salade de crevettes - Garnaal salade 

Salade Niçoise – Tonijnsalade 

 

Plats chaudes - Warme hoofdgerechten:

Viandes - Vlees

Pavé de boeuf nature – steak natuur 

Pavé de boeuf sauce au poivre – steak peperroom 

Pavé de boeuf sauce aux champignons -  steak champignonroom 

Pavé de boeuf sauce béarnaise - steak  bearnaise 

Pavé de boeuf sauce provençale – steak provencaal 

Pavé de boeuf sauce rocquefort - steak rocquefort 

Côte à l’os pour/voor 2 pers.

Onglet à l’echallotte – kraaiebiefstuk met challottjes 

“Spécialité : Pelée Royale” ( avec sauce bearnaise) 

 

Poissons - Vis

Scampis “ La Grande Mare” 

Scampis à l’Indienne – met currysaus

Scampis grillée – gegrild

Scampis à l’ail – met look

Truite – Forel

                * meunière – natuur : 1 piece - 1 stuk / 2 piece - 2 stuks 

            * aux amandes – met amandelen: 1 piece - 1 stuk / 2  piece - 1 stuk 

                *la grande mare: 1 piece – 1 stuk / 2 piece – 2 stuks

Cocquille St.Jacques aux poirreaux – St. Jacobsnootjes met prei 

Cuisse de grenouille à l’ail – kikkerbillen in de look 

Cuisse de grenouille crème à l’ail – Kikkerbillen in de room met look 

Plat végétarien – vegetarische schotel

 

Dessert

Crèpes 

Au sucre - met suiker 

Beurre & sucre - met boter & suiker 

Confiture – Confituur

Glaçe vannille – Vanille ijs

Chocolade – Chocolade saus

Chantille – Slagroom

Mikado ( glace vanille & sause chocolat)

Pommes calvados – Appelen & Calvados 

 

Tarte aux pomme chaude - Warme appeltaart 

Tarte aux pomme chaude avec glaçe vanille - Warme appeltaart met vanilleroomijs 

Tarte tatin 

Tarte tatin avec glaçe vanille – met vanille roomijs

Merinque de Furnes – Veurnse Merinquetaart

Supplement glace – Supplement ijs

Supplement Chantilly – Supplement slagroom 

 

Mousse au chocolat – Chocolade mousse (maison) 

 

Sabayon vin blanc - met witte wijn

Sabayon aux -  met « Grand-Marnier 

 

Glaçe -  roomijs ( Verdonck)

Coupe enfants – Kinderijs 

Coupe vanille 

Coupe variè ( 3 boules aux choix) 

Dame blanche  

Coupe Bresilienne 

Caffé glacé – IJskoffie

Banana split  

Coupe Advokaat

Coupe aux “Fraise”

Coupe aux fruits frais- Coupe met vers fruit 

Sorbet au choix – Sorbet naar keuze  (passion-citron-poire-pomme)

 

Milshakes

Vanille, Caramel, Chocolat, grenadine

Banane, Fraise 

 

Pour nos enfants  -  Voor onze kleinsten

Petit spaghetti - kleine spaghetti  

Grand spaghetti – grote spaghetti 

Steak junior - kindersteak 

Blanc de poulet compotte - kipfilet met appelmoes 

Frites fricandel - frietjes met frikadel 

Oeuf sur le plats – Spiegelei